• info@kanasi.edu.gr
 • Ταξίλου 97, Ζωγράφου - 15772
 • 2107774835
 • Home

  calltoaction-img

  Admissions 2017-18

  Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τη λειτουργία του σχολείου, για νέες εγγραφές και επανεγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία.

  Welcome to our school!

  Kanasi School, which was founded in 1960, is a private primary school currently run under the second and the third generation of its founders. Our school is located in Ano Ilissia, an area which combines both the sense of intimacy that a local neighbourhood offers and easy access from and to the centre and the neighboring suburbs.

  After more than 50 years of specialization in primary education, our school offers an enriched curriculum accommodating to any skill that each individual student has as well as catering to his/ her multiple intelligences (Gardner, 1983) aiming at cognitive, emotional and educational development (Bloom, 1956). In addition to the morning classes, our school offers a wide selection of after-school classes thus promoting the development of students’ personality and a more positive attitude towards learning.

  δημοτικό σχολείο Κανάση

  News

  Σχολική ζωή

  Οι ομάδες εργασίας, αποτελούνται από μαθητές διαφόρων τάξεων και μας μαθαίνουν ότι λίγα λεπτά συνεργασίας κάθε ημέρα αρκούν για να να κερδίσουμε νέες γνώσεις, να κάνουμε νέους φίλους, να φροντίσουμε το σχολείο μας και το περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους κάθε μαθητής συμμετέχει σε όλες τις ομάδες.

  Ομάδα ανακύκλωσης

  Η ομάδα ανακύκλωσης φροντίζει τη συλλογή των καθαρών ανακυκλώσιμων συσκευασιών και απορριμμάτων του σχολείου (χαρτιά, πλαστικά δοχεία κ.α.) και τη συγκέντρωσή τους στους μπλε κάδους ανακύκλωσης του προαυλίου. Οι μαθητές της ομάδας αυτής επιμελούνται την οικολογική σήμανση του σχολείου, η οποία θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους τις καλές καθημερινές οικολογικές συνήθειες. Τέλος, η ομάδα ανακύκλωσης καταγράφει τον όγκο των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, για να είναι μετρήσιμοι οι στόχοι που κατακτήθηκαν και η συμβολή του σχολείου μας στην προστασία του περιβάλλοντος.

  ομάδα ανακύκλωσης σχολή κανάση 4 ομάδα ανακύκλωσης σχολή κανάση 2 ομάδα ανακύκλωσης σχολή κανάση

  Ομάδα μετεωρολογίας

  Η ομάδα μετεωρολογίας καταγράφει καθημερινά τις βασικές καιρικές παραμέτρους, χρησιμοποιώντας τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου, αλλά και αυτοσχέδια όργανα, κατασκευασμένα από τους ίδιους τους μαθητές. Η ομάδα συλλέγει και επεξεργάζεται τις μετρήσεις θερμοκρασίας, υγρασίας, έντασης και διεύθυνσης του ανέμου, νεφοκάλυψης και ατμοσφαιρικής πίεσης.

  3 meteo team 6 meteo team5 meteo team

  Ομάδα βιβλιοθηκονομίας

  Η ομάδα βιβλιοθηκονομίας είναι υπεύθυνη για τη σωστή οργάνωση της γωνιάς βιβλίων και ανάγνωσης του σχολείου. Τα μέλη της ομάδας έχουν σχεδιάσει και διαχειρίζονται τις καρτέλες δανεισμού βιβλίων, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση όλων των μαθητών, για να τα διαβάσουν στο σπίτι ή το σχολείο ή για να τα χρησιμοποιήσουν σε σχολικές εργασίες. Δείτε τα δικαιώματα του αναγνώστη σύμφωνα με τον Daniel Pennakό, όπως τα εικονογράφησε και τα παρουσίασε η ομάδα βιβλιοθηκονομίας.

  σχολη καναση ομάδα βιβλιοθηκονομίας 1 σχολή κανάση ομάδα βιβλιοθηκονομίας 3 σχολή κανάση ομάδα βιβλιοθηκονομίας 2

  Ομάδα κηπουρικής

  Η ομάδα κηπουρικής είναι υπεύθυνη για την καλλιέργεια και φροντίδα των φυτών, που βρίσκονται στο σχολείο καθώς και την ανάπτυξη φυτών σε θερμοκήπιο. Τα μέλη της γνωρίζουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε είδους σε νερό, ηλιοφάνεια, κλάδεμα και ποιότητα εδάφους. Οι εργασίες της ομάδας αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς συμβάλλουν στην οικολογική ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία ενός καλαίσθητου σχολικού περιβάλλοντος για μικρούς και μεγάλους. Ανακαλύψτε πόσα μάθαμε με την ομάδα κηπουρικής μεταμορφώνοντας ένα παρτέρι!

  σχολη κανάση ομάδα κηπουρικής 1 σχολή κανάση ομάδα κηπουρικής 3 σχολη κανάση ομάδα κηπουρικής 2

  Ομάδα δημοσιογραφίας

  Η ομάδα δημοσιογραφίας φωτογραφίζει και αρθρογραφεί για όλα τα γεγονότα της σχολικής ζωής. Γιορτές, εκδηλώσεις, αγώνες, δράσεις, σχολικές επισκέψεις και εκδρομές γίνονται αφορμή για παραγωγή “ειδήσεων”, οι οποίες αναρτώνται στα Νέα της ιστοσελίδας του σχολείου.

  ομαδα δημοσιογραφίας σχολή κανάση 1 ομάδα δημοσιογραφίας σχολή κανάση 3 ομάδα δημοσιογραφίας σχολή κανάση 2

  Σώπα, δάσκαλε, φώναξε. Σώπα, δάσκαλε, ν’ ακούσουμε το πουλί!, ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ

  Πόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η λογοτεχνία ή η ιστορία κάτω από τη σκιά των δέντρων; Πόσο πιο συναρπαστική η μελέτη περιβάλλοντος στο κοντινό δάσος και η γυμναστική στο ανοικτό γήπεδο; Το μάθημα δεν περιορίζεται μέσα στη σχολική αίθουσα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει παίρνουμε τα βιβλία και τα τετράδιά μας και μεταφέρουμε τη σχολική τάξη στο προαύλιο, στο κοντινό δάσος, αλλά και σε άλλους χώρους, που ενεργοποιούν τη φαντασία, τον ενθουσιασμό και την αγάπη μας για μάθηση.

  μελέτη περιβάλλοντος στο προαυλιο σχολή κανάση γυμναστική στο δάσος σχολή κανάση

  Η θεωρία των σχολικών βιβλίων ζωντανεύει στο εργαστήριο θετικών επιστημών του σχολείου μας, γιατί πείραμα σημαίνει δοκιμή.

  Ενδεικτικές εργαστηριακές ασκήσεις:

  Μετάδοση της θερμότητας. (Φυσικά Στ΄τάξης)

  fusika St thermotita

  Χρώση και παρατήρηση φυτικών κυττάρων σε μικροσκόπια. (Φυσικά Στ΄τάξης)

   εργαστήριο βιολογίας σχολή κανάση

  Πείραμα μελέτης φωτοσύνθεσης. (Φυσικά Στ΄τάξης)

  Χρήση μοντέλων βιολογίας για κατανόηση και εξάσκηση. (Φυσικά Στ΄τάξης)

  Ανίχνευση αμύλου στα τρόφιμα και παρατήρηση των αμυλόκοκκων στο μικροσκόπιο. (Φυσικά Στ΄τάξης)

  Τρόποι μηχανικής στήριξης. (Τμήμα STEM)

  Αντοχή γεφυρών. (Τμήμα STEM)

  Η φαντασία, τα συναισθήματα και τα όνειρα των μαθητών μας εκφράζονται με όχημα την τέχνη.

  Ο χορός στο μαθημα της γυμναστικής, οι νότες στο μάθημα της μουσικής, τα πινέλα και τα χρώματα στο μάθημα των εικαστικών, μάς κάνουν να αγαπήσουμε τις τέχνες και να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας.

  μουσική σχολή κανάση εικαστικά σχολή κανάση μαθημα χορού σχολή κανάση